Tänk om jag har fel?

Se filmen nedan som tydligt illustrerar hur beroendesjukdomen är just förnekelsens sjukdom.

I huvudet på en chef

”Tänk om jag har fel? Det blir säkert bättre snart… Hon har ju haft det tufft och hade goda förklaringar för de udda mailen, de avvikande arbetstiderna och att det varit svårt att nå henne. Hon fick ju 10 psykologsamtal för ett tag sedan. Jag kan ju ha fel och det vore ju fruktansvärt! Äh jag väntar och ser…”

I huvudet på en medarbetare

”Det kanske har varit lite mycket alkohol ett tag nu. Men det är ju bara för att stilla ångesten och för att jag ska kunna sova ordentligt. Kanske dumt att ta det där glaset vin redan klockan 15 idag igen. Hade glömt teamsmötet klockan 16. Hur som helst har jag inga alkoholproblem! Tog ju prover hos FHV för något år sedan och då hade värdena gått ner. På vårdcentralen har jag dessutom fått de där sömntabletterna och någon variant på antidepressiva. Snart är jag på banan igen.”

Obs. “Lina” och “Goran” är skådespelare. Namn och titlar är påhittade. Filmen är baserad på verkliga händelser.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?    Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

    Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.