Pressmeddelande – När omvärlden skakar tar näringslivet initiativ

Datum: 2022-05-16

NÄR OMVÄRLDEN SKAKAR TAR NÄRINGSLIVET INITIATIV

Ljung & Sjöberg får ny ägarkonstellation efter att vd Sarah Linderoth och bolagets medarbetare, tillsammans med Spiltan Invest, NEA Partners, Sven-Olof Johansson och Rikard Josefson förvärvar bolaget.

De senaste åren har droger exploderat i samhället, med långtgående konsekvenser för den enskilda individen och näringslivet som följd. Hotbilden mot organisationerna har förändrats i grunden. Systembolaget uppskattar att skador kopplat till alkohol kostar näringslivet 101 miljarder kronor årligen. Beroende är en säkerhetsfråga, men kanske främst en sjukdom som kan drabba alla. Dessutom med förödande följder för den enskilda individen och dess familj, där barnen är de största förlorarna.

Under snart två decennier har Ljung & Sjöberg hjälpt arbetsgivare att skydda verksamheter och rädda liv. Tillsammans med näringslivet har bolaget arbetat fram en systematisk arbetsmodell som består av utbildning, arbetsplatstester, evidensbaserad utredning och behandling. Likaså erbjuder Ljung & Sjöberg ett systematiskt stöd till chefer och HR genom hela rehabiliteringsprocessen vilket skapar ett utfall på 75 % lyckade behandlingar. Ett unikt resultat.

  • Jag är otroligt stolt över den resa Ljung & Sjöberg har gjort de senaste åren. Våra medarbetare kan verkligen flytta berg om så krävs. Vi har satt ribban riktigt högt för vår kommande resa och ser fram emot att göra den tillsammans med våra nya delägare. Vi värdesätter Spiltan Invest och NEA partnershögt för deras tidigare erfarenheter som tillväxtpartners till entreprenörsledda bolag. Deras verktygslåda, erfarenheter och värderingar passar vår tillväxtfas och långsiktiga vision. Att dessutom få fortsätta kroka arm med Rikard Josefson känns helt rätt, säger Sarah Linderoth, vd på Ljung & Sjöberg.

Ljung & Sjöberg, som grundades av entreprenörer som själva överlevt ett beroende, är idag ett rikstäckande företag med över 130 kunder och drygt 50 medarbetare, som brinner för att hjälpa arbetsgivare att rädda liv. Som företag har Ljung & Sjöberg upprepade gånger blivit belönade med Dagens Industris Gasellpris och priset Veckans Affärers Superföretag.

Ljung & Sjöberg är i en kraftigt expansiv fas efter att ett antal tillväxtinitiativ initierats. Det nya ägarkollektivet ska inte bara stötta bolaget i sin uppväxling och verkställande av redan initierade tillväxtinitiativ, utan även identifiera nya tillväxtområden och ta bolagets ledande tjänsteutbud och marknadsposition till nästa nivå.

  • Ljung & Sjöberg är ett företag som gör skillnad på riktigt och har en verksamhet som vi på Spiltan Invest anser är viktig att stötta. Dessutom har bolaget byggt på sitt redan unika koncept vilket skapat förutsättningar för en fortsatt framgång. Vi anser att bolaget, som drivs av medarbetare som verkligen lägger ner sin själ i arbetet, har möjlighet att utveckla svenska arbetsplatser till det bättre, säger Göran Pallmar, vice vd och Investment Manager på Spiltan Invest.
  • Vi på NEA Partners är väldigt imponerade av den kvalitet och professionalism som genomsyrar hela Ljung & Sjöbergs organisation, som dessutom är otroligt värderingsdriven och motiverad att göra skillnad. Vi ser fram emot att få vara med och stötta bolaget i exekveringen av deras nya tillväxtinitiativ för att i slutändan mitigera ett växande samhällsproblem och stötta fler individer och arbetsgivare, säger Viktor Josefsson, Partner på NEA Partners.
  • Detta är verkligen en investering och ett engagemang jag gör med hjärta och hjärna. Ljung & Sjöberg är en viktig aktör i kampen mot ett sundare Sverige. Jag känner mig stolt över att få vara en del av det fantastiska teamet på Ljung & Sjöberg nu när bolaget går in i nästa fas av tillväxt, säger Rikard Josefson, som kommer ta en plats i företagets styrelse i samband med sin investering i bolaget.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?    Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

    Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.