Martin Sjöberg är med i en intervju i P1; ”vägen tillbaka efter missbruk”

Karriär och knark

Min vardag blev att upprätthålla en fasad. Jag blev en mästare i att manipulera och att lägga ut dimridåer.

Den mesta tiden av arbetsdagen gick åt att fixa knark.. och att hålla skenet uppe inför kunder och chefer, berättar Martin Sjöberg. Kraschen kom en dag när Martin somnade inne på kontoret i samband med en eldsvåda.

Han reste hem till Sverige och började en mödosam avvänjning med total avhållsamhet och 12-punktsprogram.

Då träffade han numera vännen och kollegan Fredrik Ljung. Båda hade liknande upplevelser med missbruk. Tillsammans startade dom företaget Ljung & Sjöberg, för att aktivt arbeta med drogrelaterade personalproblem på arbetsplatserna runt om i Sverige. Martin och Fredrik gjorde alltså sina tidigare erfarenheter med eget missbruk till en framgångsrik affärsidé, att hjälpa andra med alkohol- och drogberoende.

Själv hade jag två hjärtstillestånd men nu är jag tillbaka. Jag träffar ju genom jobbet många människor som kommer fyllda av skam, skuld, ånger, rädslor. Sen efter ett tag har livet återvänt och jag tycker det är fantastiskt att se det i människors ögon, det är i ögonen man ser det… hoppet, berättar Martin


Lyssna här:

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3381&grupp=19532


Källa:
www.https://sverigesradio.se/

 

Redaktör & granskare: Åsa Yacoub, Kommunikationsansvarig

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?    Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

    Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.