Kunskap som betyder mer

Jag borde kanske göra något, men tänk om jag har fel?

Kan jag lägga mig i medarbetarens privatliv?

Riskerar jag att förlora jobbet om jag berättar?

Inom ramen för vår utbildningsdel BCM Akademi utbildar vi varje år mer än 10 000 personer på svenska arbetsplatser och ytterligare tusentals genomgår våra digitala utbildningsprogram. Våra utbildningar bygger på personliga och yrkesmässiga erfarenheter inom alkohol- & drogberoende, spelproblematik och medberoende. Vi utgår alltid från den mest aktuella forskningen och den senaste utvecklingen på området. Vi är stolta över att vi i snitt får betyget 9,2 av 10.

 

Skapa en rörelse

Målet med alla utbildningar är att skapa en rörelse, d.v.s. att bidra till en beteendeförändring. Utbildningarna ska ge tydlighet, trygghet och motivation som gör att deltagarna agerar och tar tag i dessa problem tidigare och på ett bra sätt.

 

Både hjärta och hjärna

För att åstadkomma detta behöver vi både engagera på ett känslomässigt plan och vara relevanta:

 • Storytelling och interaktiva övningar är centralt för att skapa motivation och förståelse på djupet.
 • Fakta och aktuell forskning används för att underbygga vinsterna med tidigt agerande.
 • För att åstadkomma maximal identifikation använder vi exempel som relaterar till målgruppen, den aktuella verksamheten och kulturen på arbetsplatsen.

 


Våra utbildningar

Vi har utbildningar kring  alkoholberoende, substansberoende, medberoende och spelberoende. Vi erbjuder utbildningar riktade till ledningsgrupper, HR, chefer och medarbetare.

 • Mot ledningsgrupper lägger vi särskilt fokus vid kopplingen mellan alkohol- & drogberoende, spelproblematik och medberoende och de dolda kostnader, risker och produktionsbortfall som dessa problem på kort och lång sikt skapar.
 • Mot HR-organisationen ger vi ett helhetsperspektiv som rustar HR för att driva frågan internt och stötta chefsorganisationen.
 • Mot chefer fokuserar vi på chefens ansvar, signaler och hur man ska agera i praktiken om man känner oro för en medarbetare.
 • Mot medarbetare fokuserar vi på medarbetarens ansvar och vad man ska göra om man känner oro för sig själv eller en kollega.
Våra utbildningar ger trygghet, tydlighet och motivation så vi agerar och tar tag i alkoholberoende, drogberoende, spelproblematik och medberoende tidigare.
Våra utbildningar ger trygghet, tydlighet och motivation så vi agerar och tar tag i alkoholberoende, drogberoende, spelproblematik och medberoende tidigare.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Av egna erfarenheter vet vi att beroendeproblematik slår hårt mot individ och arbetsplats. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.

 

Vi finns här för dig!

  Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

  Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.