Vi brinner för att skapa förändring

Ljung & Sjöberg AB är ett tjänsteföretag specialiserat på alkohol- och drogproblem, spelberoende och medberoende på arbetsplatsen.

Totalt är vi ett femtiotal medarbetare som alla brinner för att skapa förändring som gör skillnad, både för människa och affär. Många av oss har själva gått igenom någon form av beroende eller så har vi mött problemet i vår närhet eller i yrkeslivet.

Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Piteå och Sundsvall. Bolaget har upprepade gånger tilldelats Dagens Industris Gasellpris och Veckans Affärers Superföretagspris.


Om oss: Vilka vi är

Samtal mellan två som hamnat snett

Idén till Ljung & Sjöberg växte fram ur ett samtal mellan Fredrik Ljung och Martin Sjöberg. Båda hade förlorat sina jobb på grund av alkohol- och drogproblem. Snart konstaterade de att många chefer verkade ha bristfällig kunskap om hur man hanterar beroendeproblem framgångsrikt. Hur kunde man lära arbetsgivare att identifiera problemen i tid och hantera dem så att medarbetarna får rätt hjälp och företagen skyddas? Ljung & Sjöbergs verksamhetsidé var född!

Fokus på förändring

Vi är specialiserade på alkohol- och drogproblem, spelberoende och medberoende på arbetsplatsen. Med våra kunder och klienter driver vi förändring både på organisations- och individnivå med verktyg som målgruppsanpassade utbildningar, handledningstjänster, kartläggning och behandlingsprogram.

För organisation och individ

I organisationer arbetar vi enligt den strukturerade modellen Behaviour Change Management där mål, uppföljning, rådgivning, utbildning och kommunikation är centrala inslag. Genom våra handledningstjänster Chefsstödet, Medarbetarstödet och Klinikerstödet får individer tillgång till personlig rådgivning och lättillgänglig hjälp. Och med våra behandlingsprogram hjälper vi på daglig basis cirka 400 klienter att göra avgörande förändringar i sina liv.

Vi har olika yrkesroller, erfarenheter och utbildningsbakgrund men delar samma mission: Att hjälpa arbetsgivare rädda liv!

Vi har alla gjort egna resor med unika utmaningar. Lär känna våra medarbetare och ta del av våra och andras erfarenheter av beroende.
Läs mer »

Personligt engagemang

Drivkraften i vårt arbete är att hjälpa andra människor som lider av dold psykisk ohälsa. Du får möjlighet att öka medvetenheten och kunskapen om dessa svåra och känsliga frågor. Dessutom har vi utvecklat konkreta verktyg för att din organisation ska kunna arbeta framgångsrikt och långsiktigt med dold psykisk ohälsa.

Alexander Karlsson

Sjuksköterska

Telefon: 0707-15 26 51
Mail: alexander.k@ljungsjoberg.se
Kontor: Göteborg

David Lindström

Kundansvarig

Telefon: 070-888 76 56
Mail: david@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Anna Pierre

Kundansvarig

Telefon: 072-189 29 93
Mail: anna@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Gitten Hydén

Chefshandledare

Telefon: 070-007 95 75
Mail: gitten@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Gunilla Stjernberg

Sjuksköterska

Telefon: 0707-27 79 53
Mail: gunilla@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Hanna Norbeck

Verksamhetschef Alfagruppen Piteå

Telefon: 0736-22 98 08
Mail: hanna@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Hedera Silfverhjelm

Terapeut

Telefon: 08-24 32 00
Mail: hedera@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Jennifer Jansson

Terapeut

Telefon: 0707-55 17 83
Mail: jennifer@ljungsjoberg.se
Kontor: Göteborg

Johan Kull

Chefshandledare

Telefon: 0703-71 44 42
Mail: johan@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Katarina Ekroth

Terapeut, MBRP-certifierad

Telefon: 08 24 32 00
Mail: katarina@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Kim Werth

Chefshandledare

Telefon: 0701-47 18 09
Mail: kim@ljungsjoberg.se
Kontor: Göteborg

Lena Tolvers

Terapeut

Telefon: 08-24 32 00
Mail: lena@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Maja Huhn

Chefshandledare

Telefon: 0707-72 20 06
Mail: maja@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Marie Brandt

Terapeut

Telefon: 0735-04 01 56
Mail: marie@ljungsjoberg.se
Kontor: Göteborg

Martin Sjöberg

Säljansvarig

Telefon: 0703-54 45 22
Mail: martin@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Axel Gudmundsson

Affärsområdeschef arbetsplatsdrogtestning

Telefon: 0739-33 32 59
Mail: axel@ljungsjoberg.se
Kontor: Göteborg

Pia, Ljung & Sjöberg, arbetsplatstester

Pia Rexmar

Affärsområdeschef Professional use

Telefon: 0707-41 23 81
Mail: pia@ljungsjoberg.se
Kontor: Malmö

Pamela Leuhusen

Terapeut

Telefon: 0739-57 05 59
Mail: pamela@ljungsjoberg.se
Kontor: Malmö

Philip Kahm

Kundansvarig/KAM

Telefon: 0702-38 70 71
Mail: philip@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Sarah Linderoth

VD

Telefon: 0700-42 19 85
Mail: sarah@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Stina Sanders

Kontorschef

Telefon: 0700-90 33 73
Mail: stina@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Victoria Liberg Lamberdiere

Bitr. Behandlingschef

Telefon: 08-24 32 00
Mail: victoria@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Åsa Yacoub

Kommunikationsansvarig

Telefon: 0708-95 80 50
Mail: asa.y@ljungsjoberg.se
Kontor: Stockholm

Vi har själva gått igenom det.

Av egna erfarenheter vet vi att dold psykisk ohälsa slår hårt mot individen och arbetsplatsen. Vi har alla olika erfarenheter, utbildning och bakgrund och har gjort egna resor med unika utmaningar.

Vadå alkoholproblem? Jag var ju framgångsrik…

Att mitt förhållande till alkohol var ”lite eget” förstod jag redan under tonåren, men eftersom det var fler än jag som somnade, gjorde bort sig och vaknade på fel ställen så var det inget jag tänkte närmare på…

Mina föräldrar hittade mig utslagen på sängen

Väl framme vid bardisken svepte jag fyra åttor vodka på stående fot. Spriten brände hemtrevligt till i strupen och mitt överretade inre omslöts snart av ett skyddande bomullstäcke. Jag drog en djup suck av lättnad…

Om mitt första möte med lugnande tabletter

Mitt inre var i uppror. Ångesten och nervositeten härjade med sådan frenesi att det limbiska systemet nätt och jämt gick på styrfart. Illamåendet balanserade precis på gränsen till det uthärdliga och magen var som en tryck…

”Jag upplever ren och skär dödsångest, jag är i helvetet.”

Måndagsmorgonen kom, jag hade inte sovit en blund under hela helgen och var rejält skakig. Skit samma, det är var en anställning jag inte fick missa, jag bara skulle ha jobbet.

Jag hade orsakat både kostnader och allvarlig skada

Vad min nya arbetsgivare dock inte visste var att jag sedan några år tillbaka satt fast i ett kraftigt beroende. Därtill hade jag effektivt lyckats dölja det faktum att jag inte på långa vägar hade den kompetens som arbetet krävde.

Jag skärpte till mig varje gång chefen uttryckte sin oro

Vem skulle kalla mig alkoholist och narkoman när jag promenerade på Birger Jarlsgatan, välkammad, med oklanderlig solbränna och klädd i mörk kostym av senaste snitt? Uppväxt i en harmonisk och välbärgad…

Kunder

Vi är stolta över att ha fått förtroendet att arbeta med ett drygt hundratal av Sveriges mest framgångsrika företag och organisationer.

Och vi är ännu stoltare över att våra första kunder fortfarande delar vår resa.


Ett ord från våra kunder är mer värt än tusen ord från oss.


På Systembolaget har vi utbildat alla våra chefer och skyddsombud för att ge ökad kunskap om alkohol- och drogmissbruk, att se signaler i god tid och hur man ska agera som chef och kollega.

-Karin Furevik, Personaldirektör, Systembolaget


Vi får snabbt hjälp i de ärenden där vi har medarbetare med missbruksproblematik. Det ger en stor trygghet för dem som ska ta det svåra samtalet. Dessutom får vi snabbt rehabiliteringsstöd när det behövs.

-Helena Selinder, HR-Business Partner, Adecco


Jag kände att jag hade full kontroll på en mycket besvärlig process. Och vår medarbetare kom in i ett rehabiliteringsprogram som antagligen räddade hennes yrkeskarriär.

-Robert Sjöström, Capgemini


Tack vare vårt avtal kan vi arbeta med missbruksfrågor på ett professionellt sätt. Våra chefer har fått utbildning, har lärt sig att fånga upp signaler i ett tidigt skede och att ta tag i problemen direkt. Ett extra stöd är möjligheten till support via telefon.

-Eva Hjelm, Chef Business Support, Proffice AB


Med god förståelse för affär och organisation når budskapet fram inom vår organisation på ett mycket pedagogiskt sätt. Detta är en ren investering för Tele2.

-Kristina Vallin, Ledarstudion


Vårt samarbete med Ljung & Sjöberg ger oss professionell support i att stötta chefer, HR och medarbetare i ärenden kopplat till problematik inom alkohol, droger och spel. Som arbetsgivare är det en självklarhet att hela tiden sträva efter att ge bästa möjliga stöd till våra medarbetare för att de ska vara hållbara. Exempelvis möjliggör Ljung & Sjöbergs unika tjänster att våra medarbetare anonymt kan få stöd med att hantera den problematik som finns oavsett om det gäller personen själv eller någon i dess omgivning.

-Mattias Melin, People Expert, Nordea


Vårt samarbete med Ljung & Sjöberg har starkt bidragit till utvecklingen av våra chefers syn på beroende- och missbruksfrågor. Vi har samarbetat både kring utbildningar av chefer och fackligt förtroendevalda och i utrednings- och behandlingsfrågor. Att ha ständig tillgång till rådgivning och beslutsstöd med hög kompetens bidrar till att vi som arbetsgivare vågar reagera på tidiga signaler och därmed säkerställa att vi förebygger missbruk så långt det går.

-Lars Nyström, Arbetsmiljöchef, MTR


Samarbetet med Ljung & Sjöberg ger oss en trygg och kompetent partner i frågor som normalt är mycket svåra att hantera på arbetsplatsen. Min upplevelse är att cheferna har fått bra stöd i hur de håller svåra samtal och hanterar de situationer som kan uppstå under tiden en behandling pågår. Stödet till HR är också värdefullt med tydliggörande av roller och ansvar. Att även lyfta fram medberoendeproblematiken tror jag är väldigt viktigt och helt rätt satsning av Ljung & Sjöberg.

-Maria Elg, HR-chef, FAR


Genom vårt samarbete med Ljung & Sjöberg har vi med professionell hjälp stärkt och ytterligare konkretiserat vår drog- och alkoholpolicy. Ljung & Sjöberg har även stärkt kunskapen till ledning och HR kring drog- och alkoholrelaterade frågor, samt vad vi som arbetsgivare har för ansvar och möjligheter att påverka och hjälpa. Att som arbetsgivare informera och erbjuda Ljung & Sjöbergs anonyma medarbetarstöd till våra anställda är mycket betryggande. Vi är glada att få samarbeta med Ljung & Sjöberg, som visar på stor professionalism tillsammans med stor ödmjukhet och omtanke. Vidare inbjuds ledning och övrig personal till mycket inspirerande föreläsningar som vi varmt rekommenderar.

-Hanna Foss, Ekonomi- & Administrativ Chef, Landahl Advokatbyrå

Kontaktuppgifter

Telefon: 08-24 32 00
Fax: 08-411 62 31
Mejl: info@ljungsjoberg.se

 

Stockholm
Munkbron 1, 111 28, Stockholm

Göteborg
Drottninggatan 13, 411 14, Göteborg

Malmö
Stortorget 3, 211 22, Malmö

Sundsvall
Esplanaden 10, 852 32, Sundsvall

 

Under medarbetare finner du personliga kontaktuppgifter.


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Av egna erfarenheter vet vi att beroendeproblematik slår hårt mot individ och arbetsplats. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.

 

Vi finns här för dig.

    Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

    Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.