Utdrag från Saco-S medlemsutskick

Alkohol och droger

I anslutning till senaste styrelsemötet (8/10) genomfördes en mycket intressant utbildning om Alkohol och droger. Det var en representant för Previas samarbetsparter Ljung & Sjöberg som var på plats. Det som skiljer dem från ett antal andra företag är att de är specialiserade inom alkohol och droger samt att flertalet av medarbetarna har egna erfarenheter. Deras idé är att ”hjälpa arbetsgivare att tidigt hjälpa sina medarbetare”. De är vidare också mycket noga med att en diagnos ska ställas av läkare.

 

Några punkter till som är bra att nämna:

Chefen har både ett utredningsansvar och ett rehabiliteringsansvar.

Du som medarbetare är skyldig att medverka vid rehabilitering och i dessa situationer är den enskilde personens integritet undantagen.

Om du är orolig för en kollega/medarbetare prata med din chef eller dennes chef så att de tidigt kan påbörja ett samtal/utredning.

Vår roll som fackliga företrädare är att vi ska ha kunskap om Trafikverkets förhållningssätt samt stötta den enskilde medlemmen.

 

bildkälla:
https://www.saco.se/lokala-webbplatser/saco-s

 

Redaktör & granskare: Åsa Yacoub, Kommunikationsansvarig

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?    Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

    Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.