Operativ chef hos Ljung & Sjöberg

Vill du bidra till att rädda människoliv?  Som chef för den operativa verksamheten hos Ljung & Sjöberg har du en viktig roll i att utveckla och bygga upp fyra kompetenta team, skapa skalbara rutiner och systemstöd inom: Kundservice/ administration samt koordinator team inom arbetsplatstester, medicinska utredningar och rehabiliteringar. Som medlem i bolagets ledningsgrupp är du nyckelperson i ett ledande bolags framtida utveckling.

Ljung&Sjöbergs primära marknad är näringslivet och idag består bolaget av tre affärsområden som alla hänger ihop:

 • Utbildning och behandling av alkohol och drogberoende
 • Arbetsplatstester (Slumpmässiga tester, incidenttester och nyanställningstester)
 • Internatverksamhet i norra Sverige

Ljung & Sjöberg är mitt i en utvecklings- och integreringsfas efter att genomfört ett förvärv, internatet, samt startat upp det nya affärsbenet inom provtagning.

Om tjänsten

Som operativchef har du som startteam två sjuksköterskor (varav en med administrativ/koordinator karaktär), en administrativt ansvarig, en verksamhets controller samt sex koordinatorer.

Du har fullt mandat över budget och personal samt ett ansvar för att bygga upp och säkra säljorientering, kommunikation, kvalitetsrutiner, digitala flöden och plattformar för kund och klient och flöden inom teamet och organisationen.

Målet du och ditt team strävar efter är att utveckla och arbeta långsiktigt och innovativt för att skapa en operativ verksamhet i absoluta framkant med ett tydligt sälj och servicefokus. Vidare strävar du efter att skapa skalbara rutiner och prioriteringar som bidrar till Ljung & Sjöberg i sin helhet.

Som chef för den operativa verksamheten ingår du i bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD, där du leder och aktivt utvecklar organisationen tillsammans med ledningsgruppen. Denna nyckelroll är med och påverkar och på riktigt göra skillnad i ett av Sveriges främsta bolag inom sitt område.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

 • Vidareutveckla en skalbar och säljorienterad operativ verksamhet med effektiva rutiner och moderna processer
 • Leda, utveckla och bygga ett välmående, högkompetent och delaktigt team
 • Bygga upp rutiner, kommunikation, samarbeten med övrig org
 • Ansvara för att leda uppbyggandet av en digital plattform för våra klientinsatser för så väl klient, kund och kliniker.
 • Konkurrensbevaka och säkerställa Ljung & Sjöbergs provtagningsverksamhet ligger i framkant
 • Kunna företräda Ljung & Sjöbergs mot kund och svara en aktiv part i styrelsemöten när det efterfrågas
 • Vara en kulturbärare och ledare inom hela Ljung & Sjöberg
 • Vara en aktiv del av och komplettera ledningsgruppen och utveckla organisationen och tjänsteutbud i enlighet med strategi och vision

Vem är du?

Vi söker dig som är en trygg ledare och som motiveras av att utveckla dina medarbetare och bygga upp så väl team som rutiner, strukturer och samarbeten.

Du är operativt orienterad och har förmågan att växla mellan operativt och strategiskt fokus beroende på situation i syfte att nå bäst resultat mot kund och klient. Du tycker om att kavla upp ärmarna och hoppa in om och när det behövs för att stärka upp ditt team. Du är noggrann, tydlig och lösningsorienterad. Du ser dina medarbetare och deras potentialer. Du trivs i högt tempo där ramar och strukturer måste sättas samtidigt som leverans mot kund och klient måste ges med full service. Du brinner för kundupplevelsen så väl den mänskliga som den digitala. Du brinner för att skapa effektivitet. Du är en lagspelare som tror på att vi tillsammans blir som starkast. Du har ett utpräglat sälj och servicefokus och har vana av att jobba nära sälj och produktutveckling. Du har ett prestigelöst förhållningssätt till dina medarbetare och kollegor i ledningsgruppen. Du driver frågor som gynnar sak och affär framför person. Du har förmåga till självreflektion och är intresserad av andras perspektiv i syfte att nå bäst resultat. Du ser ditt mål och arbetar dig fram dit tillsammans med ditt team.

Med dig har du relevant akademisk examen inom aktuellt arbetsområde. Det är meriterande med tidigare roller som COO, säljchef, verksamhetschef, affärsutvecklare eller andra roller med starkt fokus på leverans och affär.  Du har bred erfarenhet inom ledarskap och gedigen kompetens inom uppbyggandet av verksamheter.  Det är meriterande om du har kunskap om alkohol och drogproblematik, dock inte ett krav. Vidare här det meriterande om du en förståelse för betroendebehandling och digitala hjälpmedel för att bedriva vård.

Du har god kunskap av verksamhetsstyrning och erfarenhet av uppbyggnad av rutiner, arbetssätt och kultur. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning. I fokus för dig är fungerande samarbeten och du ser värdet av att skapa goda relationer med övriga i organisationen och uppdragsgivare.

Din ledarstil präglas av att bygga tillit, delaktighet och etablera trovärdighet med en förmåga att skapa förutsättningar för andra att nå önskade resultat. Vi ser ytterligare att du tar prestation och arbete på allvar, ser tillhelheten och påverkar din omgivning snarare än reagerar på den.

Om organisationen

Ljung & Sjöberg är ett tjänsteföretag specialiserat på alkohol- och drogproblem, spelberoende och medberoende på arbetsplatsen. Ljung & Sjöberg finns till hjälp runt om i landet och har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Tillsammans med kunder och klienter driver Ljung & Sjöberg förändring både på organisations- och individnivå med verktyg som målgruppsanpassade utbildningar, handledningstjänster, kartläggning och behandlingsprogram. Bolaget har upprepade gånger tilldelats Dagens Industris Gasellpris och Veckans Affärers Superföretagspris.

Totalt består organisationen av ett femtiotal medarbetare som alla brinner för att skapa förändring som gör skillnad, både för människa och affär. Många av medarbetarna har själva gått igenom någon form av beroende eller har mötts av problemet i sin närhet eller i yrkeslivet.

Kontakt:

HR-chef Linda Wolff:

Vi är tacksamma om ansökan kommer in senast 30 sep.

 

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?  Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

  Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.