Missbruk en extrem form av sjuknärvaro

Beroendesjukdomen är en av de mest extrema former av sjuknärvaro och kostar årligen arbetsgivare mångmiljardbelopp. Pandemin har lett till en eskalering av problematiken och nu står vi inför en enorm vårdskuld. Fortsatt hemarbete ökar möjligheten för medarbetare att dölja sitt missbruk. Vi ser en snabb ökning av droganvändandet och en skrämmande normaliserande attityd kring droger.

Som arbetsgivare behöver man implementera ett systematiskt arbetssätt för att få upp den dolda problematiken och motverka uppkomsten av nya.

Lyssna till Axel Gudmundsson, Affärsområdeschef för arbetsplatstestning, som ger en tydlig bild över hur det ser ut på våra svenska arbetsplatser idag efter två års pandemi och ett växande droganvändande. Han ger dig som arbetsgivare lösningen på den arbetsmodell som behöver finnas på plats för att skydda verksamheten och samtidigt rädda liv.

Axel Gudmundsson

 

 

 

 

Redaktör och granskare: Åsa Yacoub, Kommunikationsansvarig

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Eller är du orolig för egen del?    Kontakta oss: 08-24 32 00 | info@ljungsjoberg.se

    Genom att klicka på "Kontakta mig" nedan så godkänner jag att Ljung & Sjöberg lagrar mina personuppgifter i max 30 dagar för att kunna kontakta mig.