Från Superföretag till skandinaviskt drag

Nyligen utsågs de för tredje gången i rad till årets Superföretag och från att ha gått i spetsen för den svenska marknaden tar man nu norsk mark under fötterna.

 

Ljung & Sjöberg har tagit sina första internationella steg när man den 1 november i år tecknade partneravtal med norska omställnings- och rekryteringsbolaget iFokus. Man har redan lagt de första grundstenarna för samarbetet, tagit fram en policy och en handlingsplan samt genomfört ett flertal utbildningar. Med visionen att L&S-modellen är det självklara valet för arbetsgivare i Sverige och Skandinavien, tar företaget ny mark under fötterna.

- Vi ser detta som ett första steg på en spännande resa tillsammans med iFokus och med Norge som ytterligare en marknad för Ljung & Sjöberg, säger Sarah Linderoth, VD på Ljung & Sjöberg

Den lokala behandlingen kvalitetsäkras, utbildas och licensieras på samma sätt som i Sverige. Stödet för chef och HR utgår från Stockholm och Ljung & Sjöbergs kundansvariga Martin Sjöberg är norgeansvarig.

- Det här betyder otroligt mycket för oss eftersom att det ligger i vår vision. Vi har redan haft utbildningar och konferenser i Norge under flera år, men det här är vårt första stora steg utanför Sverige, förklarar Martin Sjöberg.

En av anledningarna till att Ljung & Sjöberg vill bredda sig är att många av kunderna har skandinaviska organisationer. Norge är på många sätt likt Sverige på det här området, till exempel gällande arbetsrättslagstiftningen vilket skapar rätt förutsättningar för att de avtal som tas fram för Sverigekontoren även skall kunna gälla i Norge och därmed är positivt för både nya och befintliga kunder.

Precis som i Sverige har norska arbetsgivare en utredningsplikt och ett rehabiliteringsansvar, vilket gör det svårt att avskeda anställda med alkohol- och drogproblem. Vidare misstar man även här ofta dessa problem för att vara utmattningsdepression, stress eller andra täckdiagnoser.

- För oss är det här en milstolpe. Vi har synts i Norge tidigare, men det här är den första konkreta kunden och det känns som ett naturligt steg. Dessutom är det fantastiskt roligt att det finns ett så stort engagemang hos kunden själv vilket såklart ger bra förutsättningar för vårt gemensamma arbete, menar Martin Sjöberg.

iFokus VD Hans Jørgen Johnsen är intresserad av att se företag växa och vill gärna ta Ljung & Sjöbergs idé vidare in i Norge.

- I Norge har vi ett vanligt uttryck – att alla goda ting är tre – och det stämmer verkligen gällande Ljung & Sjöberg. Det är tredje gången jag tecknar ett partneravtal med bolaget. Första gången var som VD och koncernchef i vårdbolaget Legevisitten AB år 2006,2007. Som vårdbolag ville vi arbeta proaktivt med alkohol- och drogproblematik, både mot anställda och mot patienter. Ljung & Sjöberg blev en väldigt bra samarbetspartner som jag sedan tog med mig vidare till Proffice Care AS, berättar Hans-Jørgen Johnsen.

- Som VD för det kommunalt ägda norska rehabiliteringsbolaget – iFokus AS – saknade jag en motsvarande norsk partner som den jag hade i Ljung & Sjöberg. Det gläder mig därför att de nu även vill etablerade sig i Norge – och på det sättet möjliggjorda för mig att kunna teckna partneravtal med bolaget en tredje gång. Till en början vill vi inrikta oss mot våra 150 medarbetare – och våra 750 årliga arbetssökande. Därefter vill vi tillsammans med Ljung & Sjöberg erbjuda konceptet till våra samarbetspartners i Norge. Vi ser avtalet med Ljung & Sjöberg som en spännande utveckling för vårt bolag och våra anställda.

Arbetet med utbildning och rehabilitering av alkohol- och drogproblematik i arbetslivet är lika viktigt över hela världen. För många länder väger anställningstryggheten tungt och överlag blir det allt viktigare att ge medarbetarna en trygg och inspirerande arbetsplats. Även om många andra länder inte liknar Sverige och Norge lagstiftningsmässigt, så ser Ljung & Sjöberg inga hinder för att expandera ytterligare i Europa. 

Text & bild: Josefine Flavet, Ljung & Sjöberg