Personliga berättelser

Magnus Johansson

Magnus Johansson, kundansvarig, har en bakgrund i mediebranschen och har de senaste femton åren arbetat som programledare i radio. Tidigare har Magnus bland annat arbetat som butikschef. Han är utbildad inom media och journalistik.
 

"Vadå Alkoholproblem? Jag var ju framgångsrik i jobbet och en duktig idrottsman.”".

Hela livet är en fest, full fart framåt! Nyss fyllda 30 år, framgångsrik programledare i radio och med alla yttre tecken på framgång, men med fullständigt kaos i privatlivet. På samma gång panikångest och en växande känsla av maktlöshet inför det faktum att jag inte kunde sluta dricka alkohol trots alla fruktansvärda konsekvenser som höll på att förstöra mitt liv fullständigt. Jag fick hjälp att tillfriskna från alkoholism och brinner för att kunna hjälpa andra människor med samma sjukdom att tillfriskna och gå vidare i livet

Read more...

Philip Kahm

Philip Kahm, processledare, har en bakgrund inom försäljning och har bland annat jobbat som assisterande butikschef på en av Sveriges största hemelektronikskedjor.
 

"Jag upplever ren och skär dödsångest, jag är i helvetet.".

Till en början handlade det om något kul på festen ofta om en ”partylina”. Det eskalerade snabbt till en näst intill daglig ovana och slutligen kunde jag inte sluta när jag väl hade tagit den första linan, det hände att jag inte sov på en hel vecka. Mitt liv var ett enda stort kaos av knark, alkohol och lögner. 2003 kom vändningen i mitt liv och idag hjälper jag arbetsgivare med anställda som har samma problem som jag själv har haft.

Read more...

Fredrik Ljung

Fredrik Ljung, vd och kundansvarig, har en bakgrund inom finansbranschen och har arbetat med corporate finance och finansiell analys. Fredrik har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.


"Med dessa små undergörande tabletter stod jag rustad att erövra världen.”

Alkohol, lugnande tabletter och amfetamin stavades den heliga treenighet som var lösningen på alla mina problem... trodde jag. Nykter och drogfri sedan flera år ser jag det nu som en av mina viktigaste uppgifter att bidra till att sprida kunskap och avliva myter kring den dödliga sjukdom som drabbar tio procent av befolkningen och som nästan tog livet av mig; alkohol- och drogberoende

Read more...

Martin Sjöberg

Martin Sjöberg, kundansvarig, har bland annat arbetat med chefsrekrytering. Martin är civilekonom och beteendevetare från Vrije Universiteit Brussel och Boston University.


"Kontoret var en sambandscentral för mina droginköp".

Kokainet och heroinet kostade mig så när livet, karriären och möjlighet till ett lyckligt och anständigt liv. För min första arbetsgivare efter universitetsexamen blev min tid på företaget mycket dyrbar. Snart elva år efter att jag genomgick behandling för alkohol- och drogberoende lever jag idag ett fullgott liv med ett roligt och meningsfullt arbete och fyra fantastiska barn.

Read more...

Anonym


"Jag var besatt av att upprätthålla en ”framgångsrik” och ”snygg” fasad.".

Vid första anblicken var det alltså inget som avslöjade att jag satt fast i ett accelererande alkohol- och drogberoende. Skrapade man lite på ytan framträdde dock en långt mindre smickrande bild.

Read more...

Anonym


"Ingenting smörjer förträngningsmaskineriet så effektivt som lugnande tabletter!”".

Så länge jag var påverkad kunde jag hålla vilken obehaglig känsla som helst på armlängds avstånd. Tablettdimman gjorde mig samtidigt orkeslös att på allvar ta itu med mitt arbete.

Read more...

Anonym


"Jag var i desperat behov av något för att hålla den hotande ångesten på avstånd.".

Mina föräldrar hittade mig utslagen på sängen, kraftigt intoxikerad och med sönderbränd hud. Bredvid mig hittade de en påse med närmare två hekto marijuana.

Read more...